sfera sfera…blogosfera

27 feb.

Blogosfera?

Te trimite cu gândul la ceva rotund și măreț. Asemănarea cu atmosfera, cu litosfera, cu stratosfera, pare a fi o manipulare a subconștientului prin asocierea unei părți(blogo) cu o alta consacrată la nivel planetar(sferă). Se poartă. Vezi USD-USL! Isteață găselniță, această denumire. Mă refer la Blogosferă.

Dacă privesc realist, devin foarte trist. Internetul părea a oferi, măcar virtual, posibilitatea ca multe personalități de care România nu duce lipsă, să-și arate strălucirea în acest mediu liber. Adevăratele valori puteau deveni modele pentru tineri și în general pentru oamenii ce duc de vreo 20 și ceva de ani, lipsă de asta. Tristețea mea vine de la relația tradițională dintre turc și pistol. Așa societate, așa Blogosferă.

Cașcavalul României a fost pus în cămara politrucilor avari și personalitățile de care vorbeam au devenit șoricei râvnitori la firimituri. Blogosfera a devenit foarte repede nesemnificativă pentru societatea romanească. S-a transformat într-un instrument folositor stăpânilor de cămară. Bloggeri se gudură pe lângă politrucii de mâna a III-a, transformați în oameni de afaceri, ciugulind firimiturile ce se acordă pe baza de concursuri organizate  după regulamente, ce bineînțeles trebuiesc  respectate și apărate, tocmai de șoricei. Alți bloggeri au devenit vânzători de instrumente tehnice pentru cei mai puțin pricepuți în promovarea blogușoarelor. Aceștia din urmă sunt plini de ei pentru că se consideră cei mai apți să atragă atenția dăruitorilor de firimituri. Se cred un fel de blonde supreme.

Citind blogurile românești, simți o dezamăgire soră cu convingerea că românii nu știu să folosească libertatea, pe care internetul chiar le-o oferă. Ți se rupe inima cum muzele celor creativi sunt mutilate și puse în slujba promovării unor tigăi, produse alimentare aproape necomestibile, electrocasnice, cosmeticale, etc.

Privesc  uneori cum lanțurile de magazine batjocoresc consumatorii, filmându-i cum se calcă în picioare pentru reducerile de preturi și nu știu cum, fără să vreau, asociez această bătaie de joc a celor ce folosesc computerele pe post de abac, cu imaginea Blogosferei  ai cărei bloggeri se îmbrâncesc în preajma unor … pișcoturi.

Aș dori ca aceste gânduri ale mele să dea de gândit. Cred însă că îmi voi face doar dușmani virtuali, și voi primi doar scuipați netransparenți, meniți să acopere cât mai repede cuvintele înșirate de mine aici. Asta în cel mai bun caz. E posibil însă să fiu ignorat total și lăsat în prostia mea „utopică”.

Mă gândeam că ignorarea  organizatorilor de concursuri și nu a mea, ar putea măcar ajuta la creșterea dimensiunii pișcotului.

Reclame

4 răspunsuri to “sfera sfera…blogosfera”

 1. Călin martie 3, 2014 la 18:05 #

  nu știu, poate sunt eu mai greu de cap, dar cred că blogosfera e făcută după asemănarea noastră. la plăcinte înainte…
  nu prea există preocupare să creezi ceva, să aduci oamenilor o bucurie, câteva clipe de rupere de o realitate care e așa cum e, pe foarte mulți îi interesează doar să se aleagă ei cu ceva mărunțiș. ar trebui să fie ceva făcut din plăcere, în care să îți pui într-o oarecare măsură sufletul, dar nu se prea întâmplă așa. cu excepțiile de rigoare, pentru că totuși există și excepții.

  • geluodagiu martie 3, 2014 la 18:17 #

   Mă bucur că mă răsfoiești
   Ba chiar mai mult, că mă citești
   Io-s în „Paporniță” intrat
   Și răscolesc neîncetat 🙂

   • Călin martie 3, 2014 la 18:20 #

    ale mele bloage au luat o pauză, din motive de damblale care trebuia făcute: o etapă de cupă mondială la sărituri cu schiurile (sâmbătă la Râșnov) plus concertul lui Kitaro, ieri la București. sunt rupt de oboseală…dar ce mai contează asta? 🙂

   • geluodagiu martie 3, 2014 la 18:50 #

    La sărituri cu schiurile, ca spectator?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: