fii…youtub(e)ului

3 ian.

Dacă youtube ăsta ar fi tatăl unei fete de 17 ani, care studiază pianul de la 5 ani, chitara de pe la 13 ani și ar cânta și cu vocea, ne mai spunând că a început să și creeze, cam ce ar simții în următoarea situație?

Fiica sa(a lui youtube) a compus o melodie. O prietenă a ei a creat textul și a pus pe foc un videoclip cu acest amestec(muzică, text, interpretare). Printr-un fel de fierbere, după vreo două zile produsul a fost vizionat de 35000 de consumatori de muzică produsă de sufletul copilului.

Copilul se bucura de aprecierea muncii lui…. când brusc totul s-a transformat în tristețe. Am scris tristețe deși nu cred că acest cuvânt poate reda exact simțămintele unei artiste de 17  ani care atunci când vrea să mai arunce o privire constatatoare la numărul de vizionari citește:  blocat, suspendat și alte chestii de genul ăsta, ba mai mult, postarea din cont dispare.

Ce vor crede cei ce au văzut și ascultat melodia dacă o vor căuta pentru o reascultare sau dacă au recomandat-o și prietenilor? Cine va readuce zâmbetul de bucurie în ochii copilului al cărui tată ar fi youtube?

Imaginați-vă un copil flămând care pune lapte la fiert. Vede cum prin fierbere laptele sporește odată cu simțământul că foamea va fi potolită pentru o perioadă și asta va da copilului energia să meargă mai departe. Dar vai!!!…laptele iese din vas, ca o spumă și ce rămâne este cu mult mai puțin decât era inițial…

Cu alte cuvinte youtube-ul…a făcut-o fiartă.

Copilul a postat(nu știu cum a mai găsit puterea) în aceiași oală, laptele.  Cred că și-a reglat butonul așteptărilor la…moderat sau poate chiar la economic. 😦

Reclame

Un răspuns to “fii…youtub(e)ului”

  1. dnchiriac ianuarie 10, 2014 la 17:48 #

    Nasol!
    Am o nelamurire, firmele astea transnationale on line gen Youtube, Google, Yahoo, etc. in fata carei legi raspund? Legea omeniei si a bunului simt care ar trebui sa le guverneze, fiind toate pana la urma de socializare, adica in slujba omului au devenit utopie in lumea zeului profit.
    Atunci….?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: