seducţie?

24 oct.
Uşa lasată întredeschisă


La casa de bilete, în faţa mea, o femeie îmbrăcată decent, fără stridenţe, îşi aşteaptă rîndul. Cumpără 2 bilete şi se îndreaptă agale spre sală.. Îmi procur  şi eu un bilet. Mă îndrept spre locul unde, pentru că mai aveam ceva timp, îmi comand o cafea. Pe bar, o revistă Super Playboy, uitată probabil de cineva. O răsfoiesc dezinteresat, să treacă timpul mai repede. Nu ştiu de ce în minte îmi rămase un “bi” de la bilet şi în timp ce beau cafeaua, constat că pe retină aveam imaginea acelei femei iar nările păstaseră parfumul discret ce o învaluia.
“Bi” de la bilet, 2 bilete cumpărate de femeia îmbrăcată decent, cafeaua calduţă, parfum… Timpul trece şi mă trezesc singur în toată cafeneaua, semn că filmul stă să înceapă.. Pornesc spre sală, intru dar întunericul mă ţine lîngă intrare. Cum voi putea găsi locul scris pe bilet? Renunţ la ideea de a găsi locul indicat pe bilet. Ecranul trimite spre sală o lumină cu care după un timp mă acomodez  şi zăresc destul de aproape un loc liber. Atent să nu deranjez mă îndrept spre locul respectiv. 
 
Mă aşez.. În timpul acţiunii mele ating braţul persoanei din dreapta. Nu apuc să-mi cer scuze. Mîna persoanei îmi atinge dosul palmei cu o strîngere , un fel de “nu-i nimic”, care mă scuteşte de scuzele vocale. Privesc ecranul care pentru mine era doar o sursă de lumină pîlpîitoare.. O tensiune ciudată mă cuprinde şi toată fiinţa mi se adună în braţul prin care comunicasem. Privesc spre persoana de lungă mine iar cînd lumina ecranului îmi permite, deslușesc silueta acelei ce cumpărase cele 2 bilete. 
 
Mişc cu intenţie braţul în întuneric cu speranţa ascunsă că voi atinge mîna acelei femei. Se repetă scena primei atingeri. De data aceasta mîna ei, după strîngerea de ‘”nu-i nimic”, rămîne în contact cu braţul meu. Încerc o retragere de complezenţă dar renunţ. După un timp, pentru a verifica dacă femeia acceptase atingerea sau concentrarea la acţiunea de pe ecran o făcuse să uite de apropierea mea, mângâi încet, aproape imperceptibil cu degetul meu mare, degetul mic al mâinii uitate deasupra dosului palmei mele. Simt cum privirea femeii se întoarce încet spre zona plină de tensiune. Percep o mişcare ca o încordare, urmată de o relaxare ca o recunoaştere a micii mele victorii. Încurajat  şi puţin ruşinat întorc palma, cu o mişcare ce durează o veşnicie. Mâinile noastre încep să se mişte într-un dans tandru, a ei în ritmul filmului ce se derulează pe ecran, a mea răspunzand protector sau în acelas ton, cînd acţiunea de pe ecran o cere.
 
Mă cuprinde teama că filmul se va sfîrşi si îmi spun – trăieşte clipa! Antebrațul îmi alunecase convenabil în spațiul fotoliului invecinat atingand corpul femeii. Dansul palmelor continuă şi toate simţurile mi se concentrează spre noul teritoriu cucerit.. Strivesc printr-o împingere a cotului straturile hainelor ce impiedică contactul direct. Aceeasi incordare urmată de relaxare şi  aceeaşi mişcare a capului insoțită de privire, accepta noua şi  mica mea victorie. Parcă simțind efortul meu de a înainta în teritoriu, frânat putin de atingerea palmelor, femeia se intoarce foarte putin spre mine. Mișcarea face ca palmele noastre să se despartă, a ei alunecând spre genunchiul meu drept, a mea poposind pe coapsa ei. Nu ştiu de unde vine bucuria ce mă inundă. Degetele mâinii ei imi strâng genunchiul povestindu-mi parcă ce se petrece pe ecran, lângă cot simt presiunea sânului stâng al femeii iar degetele mele stau în așteptare pe coapsa ei.
Mă acomodam cu noua perspectiva când brusc, femeia îmi apucă cu braţul celălalt mâna, o aşează în triunghiul cald dintre coapsele ei şi  îmi apasă degetele într-o mişcare scurtă si lentă de sus în jos. Aproape inconştient, fac acelaşi lucru, în oglindă, cu braţul ei stâng. Mă strânge uşor, apoi din ce în ce mai tare. O ajut în demersul ei. Văd la o pîlpîire a ecranului că ochii îi sunt închişşi capul lăsat pe spate. Aud un murmur, un da, da, da…imperceptibil şi  simt aproape dureros strîngerea mâinii ei, însoţită de o mişcare sincronizată cu miscarea mâinii mele din triungiul ei misterios.
Agitația celor din sală mă trezește din vis. Înţeleg că filmul s-a terminat . Pe ecran se mişcă un text, pe verticală, cu informații despre realizatorii filmului. Îmi retrag mîna cu greu. Degetele femeii aproape mă zgîrie, încercând să prelungească momentele de trăire intensăîmpărtăşite în urmă cu cîteva clipe.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: